woensdag 27 juli 2016

Autoperikelen.











Ik ben er maar druk mee, met al die auto's.
De spiksplinternieuwe Peugeot mocht naar de garage om het kentekennummer en een registratienummer in de ruiten te laten zandstralen. Dat moet eventuele autodieven afschrikken.
Een klusje van 5 minuten dat bij de aankoopprijs al was inbegrepen.

En voor de camper heb ik eindelijk een garage gevonden die meende te weten wat de oorzaak van de malheur zou zijn. De remblokken van de achterwielen waren bijna versleten en dat zou misschien gevolgen hebben voor de koppeling. Tevens is de remolie vervangen, ondanks dat bij een meting gebleken is dat die olie nog goed zou zijn.
De tijd zal het leren of nu alles draait, koppelt en remt zoals het behoort.



zondag 24 juli 2016

Chemin de randonnée

Vandaag heb ik maar eens een controle gehouden in één van mijn brandhoutbosjes. Het was mooi weer en een wandeling is volgens zeggen altijd goed voor mijn inmiddels bijna bejaarde spieren.
Ik was benieuwd of de storm van laatst ook daar nog had gezorgd voor omgewaaide bomen. Dat zou wel makkelijk zijn, want wat al op de grond ligt hoef ik niet om te zagen.

In elk geval was het, min of meer officiële, wandelpad er naar toe wel geblokkeerd, ik moest op de knieën onder de boomstammen door kruipen om mijn weg te kunnen vervolgen. Daar zal ik de gemeente over informeren, want dat kan natuurlijk niet. Ik wens nergens meer voor op de knieën te gaan!

In het bos was, tot mijn genoegen, niet meer schade te constateren dan dat er enkele, reeds lang afgestorven, kastanjebomen waren omgevallen. Dat is dus alleen maar gunstig voor mij.
Maar minder gunstig was, dat ik moest constateren dat het weiland dat ik moet passeren met mijn trekkertje om bij het bos te komen, geen weiland meer was maar een veld zonnebloemen. En om daar nou met de trekker door heen te denderen?

Dus het plannetje dat in mijn achterhoofd speelde om binnenkort enkele, in verhouding nog zeer jeugdige en vitale, Ebbers jongens aan het werk te zetten om mij te helpen met brandhout halen, kan niet doorgaan. Dit vermoedelijk tot grote teleurstelling van die bedoelde Ebbers jongens!









donderdag 21 juli 2016

Zomer.


Het is zomers en warm, volgens zeggen dreigt er een onweer vanavond. Dat zullen we dan wel zien.
Op zo'n hete dag heeft een mens weinig zin om al te veel activiteiten te ontplooien, maar om nu helemaal niets te doen is ook al zo wat.
Dus is het de beurt aan het hek om een nieuw verflaagje te krijgen. Dat is werk dat ik mooi in de schaduw van de wilgenboom kan verrichten en zo heb ik zelf het idee dat ik toch nog wel eens nuttig bezig ben.
Dat is goed voor mijn zelfrespect!





zaterdag 16 juli 2016

De vogelen des velds.











Ontsnapt aan een vreselijke dood.
Niet ik gelukkig, maar de jonge vogeltjes in dat nestje op de foto. Ik was de heg aan het knippen met een grote levensgevaarlijke heggenschaar en ik zie dat ik dat nestje op een haar na gemist heb. Ik had het niet gezien.
Maar even later zag ik mams gelukkig alweer op de jonge vogeltjes zitten. Een bruin-geel gekleurd tuinfluitvogeltje met een spitse snavel.

Die hadden meer geluk dat die troep jonge watervogelkuikentjes dat laatst op een drukke weg plotseling net voor mijn camper wilde oversteken om van de grote waterplas rechts naar de nog grotere waterplas links te waggelen.
Ik heb het niet gezien, maar ik denk dat ik er verscheidene onder de wielen vermorzeld heb. En de overgeblevenen zijn vast door de auto's na mij geplet.
Dat geeft toch geen fijn gevoel!

Over vogels gesproken: ze kunnen soms ook wel knap lastig en ongewenst zijn. Het garagedak, waar de auto altijd staat, wordt ondersteund door ijzeren balken die des nachts door vogels gebruikt worden als slaapplaats. En als die vogels dan moeten poepen gaan ze niet even netjes naar buiten, nee ze laten het vallen waar ze zitten. Met als gevolg dat de auto onbehoorlijk bevlekt raakt met vogelenpoep.
En nu met die gloednieuwe hoogglanzende voiture wil ik dat niet meer hebben. Niet dat ik die vogels ga verjagen. Nee, omdat ik echt wel met vogels begaan ben hang ik een opvangdoek aan de zolder, net boven de auto. Voor dat ze die volgescheten hebben zijn we wel weer een poosje verder.


woensdag 13 juli 2016

Van het (koel)kastje naar de muur.

Tijdens ons laatste camperreisje ontstonden er enkele probleempjes. Oververhitte remmen tijdens de afdaling van de mont Ventoux, een koppelingspedaal dat speling had tot de vloer en een koelkast die niet wilde koelen.
De eerste twee konden wel eens de zelfde oorzaak hebben, leek mij.
De camperboer in Pamiers en de Fiatgarage is één en de zelfde onderneming, gevestigd in twee tegenover elkaar gelegen panden, dus ik dacht daar alles tegelijk te kunnen later oplossen. 
De weinig enthousiaste camperboer had echter geen tijd voor een futiliteit als een kapotte koelkast in een passerende camper. Toen ik voorzichtig meldde dat ik geen passant maar toch echt een trouwe klant van hun bedrijf was, was hij genegen een afspraak te maken voor over een maand!
En voor die koppeling moest ik naar de overkant want daar is de garage.
Bij de receptie van de garage aan de overkant aarzelden ze geen moment toen ik duidelijk maakte waarvoor ik kwam. Alle reparaties aan campers moeten worden uitgevoerd aan de overkant bij het camperbedrijf, dus daar moest ik naar toe. Voorzichtig probeerde ik duidelijk te maken dat zij van de overkant me toch echt naar de overkant gestuurd hadden. Dat kon wel zo zijn maar dat was dan tegen de onderling gemaakte afspraken in.
Het overkomt me niet vaak, maar dit vernemende ontstak ik in een zeldzaam withete woede. Ik heb met de vuist op de balie geslagen en die baliekluiver verrot gescholden. Zo wens ik niet behandeld te worden. zelfs niet in Frankrijk.
Om een nog langer verhaal kort te maken, ik heb nu een afspraak gemaakt met een plaatselijk garage voor het vervangen van de remolie en ben nu zelf bezig de koelkast te testen. Mocht dat op een nieuwe uitdraaien dan heb ik al de toezegging van Wilco dat hij er mij één leveren kan voor een schappelijk prijsje.

Uiteindelijk zal alles weer goed komen.





zondag 10 juli 2016

Camperreisje.


Wie meer wil zien klikt hier op

donderdag 7 juli 2016

Wat glimt hij mooi....

Na ons reisje  naar de prachtige lavendelbloemen in de Provence (waarvan ik de foto's waarschijnlijk nog wel eens op het blog zet) waren we net op tijd terug om ons al eerder bestelde nieuwe otootje op te halen bij de Peugeot garage.

We hebben hiervoor weer eens diep in de buidel getast, maar dan heb je ook wat.
Na mijn eerste 50 kilometers weet ik al zeker dat hij beter gaat bevallen dan de Twingo. Hij laat zich een stuk aangenamer rijden.